Rated 4.5/5based on 1100 customer reviews

Цікаві факти про зовнішню рекламу

Мало хто знає, але реклама з'явилася більше 2000 років тому в древні часи, і була виявлена при розкопках. Деякі види винахідливої зовнішньої реклами були досить ефективні. Природне виготовлення вивісок, табличок не було особливо поширено, але деякі умільці робили написи на стовпах або землі.

Приміром, в древньому Мемфісі був рекламний напис, що пропонує послуги тлумача снів за гроші. Зовнішня реклама у вигляді накресленого на землі серця із стрілою і сліду вказувала на публічний будинок, таким чином, збільшуючи кількість його постояльців. А в місті Помпея були виявлені фасадні вивіски таблички у величезній кількості. Найчастіше вони мали вигляд покажчиків із закличними слоганами. Наприклад, для питущих закладів часто використовувався заклик ніби "Приятель, заглянь до нас, пройшовши звідси до 12 вежі".

Фасадні вивіски XVIII - XX століття

В середні віки виготовлення рекламних вивісок сильно зробило крок вперед, проте основна маса населення ще була неписьменною, тому ідеї базувалися в основному на візуальних образах.

  • У Росії XVIII століття це були частіші за усе запрошення в питущі заклади.
  • На початку XIX століття в США з'явився тренд на нестандартне розміщення реклами. Приміром, виготовили плиту з мармуру і встановили її на кладовищі, де у формі епітафії написали про самогубство з пістолета Кольт, який рекламувався.
  • У Радянському Союзі після Жовтневої революції замовити виважку можна було за допомогою Ради робітників, яка контролювала цей процес на державному рівні. Саме після цього уперше стали з'являтися політичні агітки і гасла, реклама в громадському транспорті (трамваях, тролейбусах), в готелях і інших міських будівлях.
  • Виготовлення фасадних вивісок із застосуванням ламп стало оригінальною ідеєю, яку уперше використала компанія Ситроен, що дуже запам'ятовується. Окрім іншого, вона відігравала важливу роль, доповнюючи міське освітлення. Компанія зробила рекламу прямо на Ейфелевій вежі, чим значно збільшила кількість потенційної аудиторії.
  • Виготовлення зовнішньої вивіски найбільшого розміру (більше 350 метрів), та ще і з підсвічуванням належить компанії "Адко сайнс", що розробила її в 1983 році у Флоріді. Але в 1999 році в Гонконзі цей рекорд був успішно побитий щитом більше 5000 квадратних метрів, який до того ж складався з 800 тисяч лампочок. Проте таке колосальне вкладення бюджету дозволило робити якісну рекламу, про яку багато хто говорить до цього дня, що запам'ятовується.

Замовити рекламну вивіску у наш час

Перший справжній рекламний щит був встановлений в США в далекому 1900 року. Відтоді компанії зрозуміли важливість реклами і те, як вона нестримно може підвищити попит, якщо її якісно розробити. Тому у наш час рекламні агентства пропонують усе більш витончені варіанти білбордів, щитів і інших концептів. Замовити рекламну вивіску в "Світ Проектів" - це відмінне рішення для просування власного товару, оскільки ми орієнтуємося на сучасні тенденції і віяння.

Ми пропонуємо нашим клієнтам не лише виготовлення вивісок і банерів, але і світлові панелі, щити, слогани і багато що інше за доступними цінами.



Заявка
×
ПІБ *:
Телефон для зв'язку *:
E-mail *:
Коментар: